Espectador protagonista

Balanç d’una temporada que encara no ha acabat

Espectador, aquell que mira amb atenció i, avui dia, subjecte actiu que participa i completa les programacions culturals a teatres i auditoris. No és cap novetat que parlem del públic com a centre del fet escènic però, en el cas del nostre país, si que és nou que aquesta noció s’estigui posant en pràctica de manera profusa, i recorrent. És un bon senyal que augmentin les associacions d’espectadors, les escoles d’espectadors, els programes per la creació i fidelització de públics, i que les institucions culturals del país hi dediquin espais i recursos.

Explica Dansa, a través de l’experiència i relats d’un ballarí sènior – Toni Jodar, no fa més que apropar l’art del moviment a espectadors de tot tipus, en tot tipus d’espais i recintes: des d’aules d’extensió universitària fins a escoles de dansa, teatres i auditoris, biblioteques i museus.

El recorregut d’ Explica Dansa aquesta temporada ha estat divers i profitós. En destacaríem dues apostes, d’una banda el programa Aixecant el Teló al Teatre de Granollers. Us deixem amb un vídeo que recull l’experiència dels espectadors en sortir d’una de les sessions.

D’altra banda, la consolidació de Mitja Hora Abans, programa de públics impulsat pel Mercat de les Flors i coordinat per Explica Dansa. Es tracta de donar al públic l’oportunitat de conèixer més a fons l’espectacle que van a veure a partir d’una xerrada prèvia de 30 minuts amb un especialista. Enguany hem comptat amb els següents  professionals convidats que han donat 3 raons per veure l’espectacle presentat (vídeo): Txiqui Berraondo, Alexis Eupierre, Pilar López, Eduard Teixido, Quim Noguero, Marcos Morau, Agustí Fernández i Pere Pladevall.

Explica Dansa també ha transitat per projectes tan interessants com Aula Joves (Aventura de l’artista/Flipart projecte ODA Diputació de Barcelona), Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran a Barcelona i Sabadell, Tallers de Dansa intergeneracionals al Graner, Història de la Dansa Moderna i Contemporània al Centre Cívic Sant Martí, un projecte jove emplaçat en el centre cívic que tot just comença. Dansa a les biblioteques  “Com Ballàvem abans dels 70?” – Cicle  La Dansa no fa por del Mercat de Les Flors i  les Biblioteques de Barcelona.  Enguany també ens hem estrenat a la Biblioteca Pompeu Fabra i Antoni Comás de Mataró.

En paraules del Toni Jodar: “La dansa es mira, també s’escolta, però sobretot la dansa se sent“.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑