Explica Dansa

Projecte, Públics, Dansa

Explica Dansa és un projecte especialitzat en la formació i creació de públics la missió del qual és professionalitzar les activitats per a espectadors. Oferim claus de lectura al públic per fer més accessible el coneixement dels llenguatges contemporanis.

“La dansa no és difícil, és desconeguda. D’aquí ve la confusió” Bàrbara Raubert.

Decàleg Explica Dansa

  1. És un projecte especialitzat en la formació i la creació de públics.
  2. Transmet valors distintius de la dansa: educatius, socials i emocionals.
  3. Té una vocació de transformació a través de l’art i els elements propis de la dansa: espai, temps i cos.
  4. Ofereix eines i claus de lectura per ser “millor públic”, poder reflexionar i convidar al debat sobre dansa.
  5. Té format de “conferència ballada”.
  6. Fa la funció de mediació entre la dansa i el públic.
  7. Treballa a partir de les necessitats de cada públic. Adapta els seus continguts i en crea de nous i específics per a contextos locals.
  8. És un projecte co dirigit per un ballarí, Toni Jodar, i una gestora artística, Beatriu Daniel. En Toni Jodar com a sènior, actua com explicador de dansa, per tant, continua en escena compartint la seva experiència.
  9. És un projecte amb 20 anys de trajectòria.
  10. Es dirigeix a un públic transversal, tot i que pot adaptar les seves propostes per a públics específics.

Una mica d’història

Explica Dansa és un projecte amb un llarg recorregut creat i liderat per BdDANSA. BdDANSA és una organització conduïda per professionals amb més de 35 anys d’experiència en l’àmbit de la dansa i les arts escèniques, BEATRIU DANIEL i TONI JODAR. El punt de partida de BdDANSA és el projecte Toni Jodar Explica la Dansa en 50’, Menció especial Premi d’ Arts Escèniques Ciutat de BCN el 2002 i premi de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya/ APDC’ 06., per continuar amb La dansa no fa por, Història de la dansa en moviment , Mitja hora abans de l’espectacle o Millor públic, per citar-ne alguns. Després de prop de 15 anys treballant per a la creació i la formació de públics, Explica Dansa ha creat, en format performance pedagógica, continguts desenvolupats en diversos programes i aplicacions, tots ells orientats a apropar la dansa als espectadors. Els diferents programes s’han dut a terme en col·laboració amb equipaments i institucions culturals de referència, tant nacional com internacional: Sadler’s Wells Theater (Londres), Gira Xina (Xanghai, Beijing….), Circuït de Dansa de la Red de Teatros de España, Xarxa de Biblioteques de Barcelona, així com Gran Teatre del Liceu, Mercat de les Flors, Festival Sismògraf, la Caldera Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques, L’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, Mataró Cultura, Teatre Granollers,…

EXPLICA DANSA va ser Menció Especial als XXI Premis de la Crítica 2018.


Back to Top ↑