Explica Dansa

Projecte, Públics, Dansa

Explica Dansa és un projecte especialitzat en la formació i creació de públics la missió del qual és professionalitzar les activitats per a espectadors. Oferim claus de lectura al públic per fer més accessible el coneixement dels llenguatges contemporanis.

“La dansa no és difícil, és desconeguda. D’aquí ve la confusió” Bàrbara Raubert.

Decàleg Explica Dansa

  1. És un projecte especialitzat en la formació i la creació de públics. La seva missió és professionalitzar les activitats per a espectadors.
  2. Transmet valors distintius de la dansa: educatius, socials i emocionals.
  3. Té una vocació de transformació a través de l’art i els elements propis de la dansa: espai, temps i cos.
  4. Ofereix eines i claus de lectura per ser “millor públic”, poder reflexionar i convidar al debat sobre dansa.
  5. Té format de “performance pedagògica”, està entre la conferència i l’espectacle.
  6. Fa la funció de mediació entre la dansa i el públic.
  7. Personalitza els encàrrecs. Crea propostes flexibles per poder actuar en format escènic (teatres, auditoris, sales polivalents) o informal (escoles, instituts, universitats, biblioteques, museus, etc.).
  8. És un projecte co dirigit per un ballarí, Toni Jodar, i una gestora artística, Beatriu Daniel. En Toni Jodar com a sènior, actua com explicador de dansa, per tant, continua en escena compartint la seva experiència.
  9. És un projecte amb prop de 15 anys de trajectòria però en evolució, amb la voluntat de desenvolupar-se segons les necessitats dels diversos públics. Se seguirà internacionalitzant el projecte.
  10. Es dirigeix a un públic transversal, tot i que pot adaptar les seves propostes per a públics específics. El 2015 es va tancar amb un total de 17.000 espectadors que se’ls va introduir a la dansa.

 

Una mica d’història

Explica Dansa és un projecte amb un llarg recorregut creat i liderat per BdDANSA. BdDANSA és una organització conduïda per professionals amb més de 30 anys d’experiència en l’àmbit de la dansa i les arts escèniques, BEATRIU DANIEL i TONI JODAR. El punt de partida de BdDANSA és el projecte Toni Jodar Explica la Dansa en 50’, Menció especial Premi d’ Arts Escèniques Ciutat de BCN el 2002 i premi de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya/ APDC’ 06., per continuar amb La dansa no fa por, Història de la dansa en moviment , Mitja hora abans de l’espectacle o Millor públic, per citar-ne alguns. Després de prop de 15 anys treballant per a la creació i la formació de públics, Explica Dansa ha creat, en format performance pedagógica, continguts desenvolupats en diversos programes i aplicacions, tots ells orientats a apropar la dansa als espectadors. Els diferents programes s’han dut a terme en col·laboració amb equipaments i institucions culturals de referència, tant nacional com internacional: Sadler’s Wells Theater (Londres), Gira Xina (Xanghai, Beijing….), Circuït de Dansa de la Red de Teatros de España, Xarxa de Biblioteques de Barcelona, així com Gran Teatre del Liceu, Mercat de les Flors, Festival Sismògraf, la Caldera Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques, L’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, Mataró Cultura, Teatre Granollers,…


Back to Top ↑