Treballem en una nova conferència ballada: EXPLICA DANSA III – TRADICIÓ I CONTEMPORANEÏTAT

Després de tres anys de l’estrena de la nostra última conferència ballada, estem treballant en la proposta que tancarà la trilogia Explica Dansa.

Des del juny passat hem fet quatre residències artístiques per anar creant Explica Dansa III que s’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa l’octubre de 2020.

ESCOLTEM PER APRENDRE: Residència a La Caldera les Corts – juny 2019

Durant el mes de juny vam entrevistar a professionals de la dansa d’arrel tradicional a Catalunya, i a creadors contemporanis que revisen la dansa tradicional. Aquestes veus ens van servir per focalitzar el tema de la recerca.

Agraïm a totes les persones que vam entrevistar: Montse Garrich, Núria Quadrada, Ferran Martínez, Pep Lizandra, Carles Mas, Anna Romaní, Lluis Calduch, Clàudia Brufau, Jordi Lara, Joana Serra, Magí Serra, Sònia Gòmez, Juan Carlos Lérida, Pol Jiménez, Quim Rutllant, Esther Plana, Jordi Roura, Xavi Rota, Sara Peralta i Esteve León.

L’equip per aquesta fase de la recerca va estar format pel Toni Jodar, la Beatriu Daniel, la Montse Colomé, la Bàrbara Raubert i l’Helena Tornero.

FORMEM-INFORMEM PER INVESTIGAR: Residència al festival ÉsDansa

ÉsDansa és el festival de dansa d’arrel tradicional, per això havíem de ser-hi, per profunditzar en el tema de la tradició i la contemporaneïtat.

Vam seguir tota la programació i activitats per nodrir-nos de la diversitat de les propostes. Alhora, vam coordinar, junt amb la Montse Colomé, l’activitat “Parlem de”, un post-espectacle amb el públic que ens van permetre recollir percepcions i sensacions per a la nostra cerca.

PREGUNTEM PER AMPLIAR MIRADES: Residència a Dantzagunea – setembre 2019

Ens vam endinsar a les danses tradicionals basques a través de trobades i converses entranyables amb molts professionals i experts.

Ens vam trobar amb Lide Arana, Ane Albilsu, Oier Araolaza, Fernando Aristizabal, Iñaki Arregi, Aritz Ibañez , Ihitz Iriart,  Aitor Furundarena, Claude y Jon Iruretagoiena, Patxi Laborda, Jexux Larrea, Jon Maya ,Edu Muruamendiaraz, Gari Otamendi, Amaya Rodríguez, Mikel Sarriegi,Joseba Tapia, Juan Antonio Urbeltz, Ihitz Iriart.

L’equip per aquesta fase de la recerca va estar format pel Toni Jodar, la Beatriu Daniel, la Bàrbara Raubert i l’Helena Tornero.

COL·LABOREM PER REPENSAR: LAB a la Fira Mediterrània de Manresa – octubre 2019

Coproducció Mercat de les Flors

Vam convidar al dramaturg Roger Bernat a conduir un laboratori  (LAB) per repensar el rol d’explicador d’en Toni Jodar amb la complicitat de la Montse Colomé, l’Helena Tornero, la Bàrbara Raubert i la Laia Vallés.

Van participar del LAB prop de 60 persones, públics diversos  de la Fira.

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑