Dansa a Catalunya

Toni Jodar explica la Dansa a Catalunya

  • Dansa Catalunya I – “Com ballavem abans dels 70” 
  • Dansa Catalunya II – “El món ens mira. (Dansa a Catalunya II. De la dècada dels 70 a l’actualitat)”

Dansa Catalunya és una performance pedagògica que explica l’origen de la dansa a Catalunya i les seves transicions. Fa un viatge a través dels ballarins i coreògrafs que han estat i que són els seus protagonistes.

Catalunya és creativa. Barcelona, una ciutat que té la capacitat d’acollir artistes d’aquí i de fora, perquè és on s’hi troba l’ambient adequat per desenvolupar la creació contemporània: vocació de modernitat, obertura a la convivència d’estils, col·laboració amb les altres arts/llenguatges artístics i esperit  d’internacionalitat.

Es parteix d’una mirada cap al passat, dels antecedents on es manifesten els diferents gèneres de dansa: el clàssic, el flamenc, les danses tradicionals i la revista musical.

La transició es manifesta a partir de la dècada dels 60/70 on ballarins i coreògrafs crearan diversitat de peces coreogràfiques, al mateix temps que en la dècada dels 80/90 s’estructuraran a través de les seves pròpies companyies de dansa, incentivades pels mateixos artistes que assumeixen el rol d’emprenedors. Així com alhora es faran visibles a través de diferents plataformes, festivals, cicles de dansa, la vídeo dansa, revistes de dansa, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC),   i centres de creació.

 

 


Back to Top ↑