Nova producció i residència artística

Després de més d’una dècada treballant en la difusió de la dansa, hem constatat que el públic vol conèixer episodis viscuts de primera mà pels seus intèrprets. Aquest és un dels principals motius per ampliar i revisar la nostra versió de la Història de la Dansa Moderna i Contemporània.

L’objectiu serà explicar la dansa des l’experiència vital del propi Toni Jodar, i apropar l’espectador a l’intèrpret. El punt de partida és el recorregut professional d’un artista emblemàtic de la dansa de Catalunya i de l’ Estat Espanyol que narrarà llenguatges que s’han desenvolupat internacionalment, principalment a Europa, i les seves influències en l’àmbit local a partir dels anys 70 fins l’actualitat.

Alhora, aquest nou projecte incorpora una reflexió implícita sobre el paper i el valor dels ballarins, i el desenvolupament de la seva carrera artística al llarg de tota una vida.

Com comenta Toni Jodar :

Després d’uns anys de posar paraules a la dansa, he aconseguit materialitzar un projecte que m’ha permès seguir a l’escenari d’una altra manera. Els ballarins d’una certa edat, la majoria dels quals estem en la maduresa professional i hem d’abandonar o disminuir la nostra activitat escènica, ens qüestionem: i ara què?

D’energia encara n’hi ha, i va acompanyada d’una caixa d’eines enorme que és l’experiència; no es pot deixar perdre. La meva carrera transcorre per bona part de finals dels anys setanta fins a l’actualitat. És un període particular, moments de la història que explico amb la meva activitat i que puc incorporar d’una forma fàcil i fluïda perquè tot són experiències viscudes i perquè conec des de dins els processos creatius.

Al llarg del 2014 estarem amb la producció d’aquesta nova versió d’Explica Dansa i ho continuarem fent des de la paraula, el moviment, imatges i l’experiència professional.

Durant el juliol del 2014 estarem de residència artística l’Animal a l’Esquena a Celrà. I durant el mes de setembre al Centre National de Danse de Paris.


Back to Top ↑